Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthald og ernæring? Liker du å lage og servere mat?

Følg oss på Facebook

Følg oss på Instagram

Informasjonsfilmar om restaurant- og matfag 

Vg1 restaurant- og matfag

Informasjonsfilm frå FORM

FORM - Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag

Fleire filmer og meir informasjon

På nettsida til Nasjonal digital læringsarena (NDLA) kan du sjå fleire filmar og lese mer om restaurant- og matfag.

Kven passar studiet for?

Restaurant- og matfag passar for deg som er praktisk innretta og liker å jobbe med mat og servering. Du må vere kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både sjølvstendig og saman med andre. Du må vere serviceinnstilt og kunne takle stress på ein god måte. 

Kva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoff
  • matproduksjon og produksjonsprosessar
  • planlegging og tillaging av ulike matrettar
  • norske og internasjonale mattradisjonar
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Døme på kva du kan bli: 

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • bakar, konditor
  • fagarbeidar i næringsmiddelindustrien
  • pølsemakar, slaktar, kjøttskjærar

Skulen sitt tilbod på Vg1:

Skulen sitt tilbod på Vg3: 

Les meir om restaurant- og matfag på vilbli.no

Slik søker du

Restaurant- og matfag ved Nord-Gudbrandsdal vgs - Klikk for stort bileteRestaurant- og matfag ved Nord-Gudbrandsdal vgs